APN zaprimio 1.806 zhtjeva za subvencioniranje stambenih kredita | Euro-interijeri

APN zaprimio 1.806 zhtjeva za subvencioniranje stambenih kredita

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) zaprimila je do ponedjeljka u podne 1.806 zahtjeva iz svih deset kreditnih institucija – banaka s kojima su sklopljeni ugovori o davanju subvencioniranih stambenih kredita, izvijestili su iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Za subvencionirane kredite mogu se prijaviti hrvatski državljani koji nisu stariji od 45 godina i koji, kao i njihovi izvanbračni partneri, supružnici i neformalni životni partneri, u vlasništvu nemaju nekretninu odnosno koji u vlasništvu imaju samo jednu nekretninu, ali je prodaju radi kupnje veće.

APN je zahtjeve za subvencioniranje stambenih kredita počeo primati 4. rujna.

U subvencioniranju stambenih kredita sudjeluju Hrvatska poštanska banka, Erste&Steiermaerkische banka, Podravska banka, OTP banka, Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb, Splitska banka, Karlovačka banka, Istarska kreditna banka Umag i Raiffeisenbank Austria.

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar sredinom rujna kazao je kako su osigurana sredstava za najmanje 1.900 kredita.

Pozvao je one građane koji imaju neke administrativne probleme da nadopune prijave jer je u zakonu predviđeno da se nepotpuna prijava ne odbija nego se traži upotpunjavanje dokumentacije.

Rekao je i da se ta kreditna linija neće zatvarati sve dok se ne prikupi više od 2.100 zahtjeva.

Izvor: 24sata.hr