Stanovi iz kompenzacije | Euro-interijeri

Stanovi iz kompenzacije

Postojeća situacija na Zagrebačkom tržištu nekretnina, dovela je do novog trenda koji se pokazao kao Jackpot za kupce, a zove se STANOVI IZ KOMPENZACIJE!

Jeftini stanovi (petak, 24. srpnja 2009.)

Postojeća situacija na Zagrebačkom tržištu nekretnina, dovela je do novog trenda koji se pokazao kao Jackpot za kupce, a zove se STANOVI IZ KOMPENZACIJE!

Naime, investitori novoizgrađenih stanova svoja su dugovanja prema raznoraznim izvođačima odlučili umijesto u novcu platiti u kvadratima, a ti isti izvođači u cilju da čim prije dođu do obrtnog kapitala, odlučili su te svoje stanove dati na «rasprodaju»!

Najveću ponudu takvih stanova našli smo u agenciji za nekretnine Euro-interijeri, u kojoj su nam i potvrdili takav trend i naglasili da onaj koji sada kupi takav stan – napravio je dobar posao, jer objašnjavaju bez obzira na kretanje cijena nekretnina, taj kupac zna da je svoj stan definitivno platio manje nego svi ostali «direktni» kupci. Nadalje, u Euro-interijerima su nam naglasili da to nije ništa novoga, te da se tako radilo i 1997., 1998. pa čak i 1999. godine i to je razlog zašto baš oni imaju najveću ponudu takvih stanova, razlog su stare stranke (kooperanti) i iskustvo agencije na poslovima prodaje takvih stanova. Raspon popusta na kooperantskim stanovima kreće se od skromnih 2% do značajnih 7-8%, a ponegdje se više i ne računa postotak nego se bira kupac po sistemu ko brže plati-veći popust! Pregledom web stranice agencije Euro-interijeri zaista smo uočili neke stanove koji se mogu svrstat u rubriku «rasprodaja» npr. novi, useljivi stanovi u Stenjevcu od 1.300€/m2 do max 1.415€/m2, zatim tu je Prečko, Špansko, Jarun, i Lanište. Međutim ima i tu jedan problem, kažu nam u agenciji da na jedan takav stan dolaze tri do četiri potencijalna kupca te da takvih stanova neće biti dovijeka, biti će ih dok kooperanti prodajom stana ili dva ne riješe svoju tekuću likvidnost, a zatim se cijena vraća na trenutnu tržišnu.

Izvor: Vijesti

Poveznice i slično: www.euro-interijeri.hr

buisnis